Back to top

Egészségnap

Egészségnap

 

A GINOP 6.2.3 -17-2017-00004 projekt keretén belül intézményünk 4 + 2 egészségnap lebonyolítását vállalta.Az egészégnap egy olyan komplex nap, amelyen az egészségmegőrzés és a sporttevékenységek, a mozgás szeretet egyszerre vannak jelen. Cél, hogy minden egyes tanuló rendszeres, örömöt nyújtó mozgásprogramot találjonmagának, egészségesebben táplálkozzon, s az egészséggel kapcsolatos ismeretei bővüljenek.

 

Az egészségnapon a tanulók az alábbi programokon vehettek részt:

  • sportprogramok (foci, asztalitenisz, ügyességi verseny)
  • Táplálkozási tanácsadás
  • Reformélelmiszerek, egészséges élelmiszerek kóstolás
  • Szűrővizsgálatok
  • Véradás
  • Kvízek kitöltése
  • Filmvetítések,

 

A taulók a nagy érdeklődéssel vettek részt a porgramokban, kóstolókon, tájékoztató előadásokon. A már hagyományosnak mondható programokat egy alklalommal véradással egészítettük ki, melyet a Vöröskereszt kollégái bonyolítotttak le. A véradás az egyik legnemesebb gesztus, beteg embertársaink felé. Intézményünkben már több alkalommal is rendeztek véradást, ahol a kollégák, tanulók valamint külsős személyek is részt vettek. Ez alkalommal cask 15 fő adott vért. Az alacsony létszám oka az egyéb színes programok sokasága lehetett.

 

A táplálkozási tanácsadás során a tanulók speciális étrendekkel, reformélelmiszerekkel ismerkedhettek meg, játékos vetélkedő keretében ezeket meg is kóstolhatták. Ételpiramis elkészítésével megtanulhatták, hogy melyik élelmiszert milyen mennyiségben és arányban kell bevinniük a szervezetükbe.

Az idénygyümölcsökből összeállított gyümölcssaláta készítése, majd kóstolása sokakat vonzott.

A szűrővizsgálatokon lehetőség volt vérnyomás, vércukor szint mérésre. A vizsgálatok helyszínén különböző felvilágosító szóróanyagok által a résztvevők rendelkezésére. A mért értékeket minden esetben értelmezték a diákokkal a szűrést lebonyolító kollégák, diákok.

A focibajnokságon fiú és lánycsapatok is összemérték tudásukat, a mérkőzések nagy létszámú nézőközönség előtt zajlottak. Lehetőség volt ezen kívül asztaliteniszezésre is.

Az udvaron gokart sorversenyt bonyolítotak le, ez szintén nagy népszerűségnek örvendett, főleg a fiúk között.

A pandémia idején megrendezésre kerülő egészségnapon, a tanulók a saját termeikben maradta, kis létszámú csoportokban, figyelembe véve az intézményi eljárásrend előírásait. Így kerültek megtartásra a programok, bemutatók, itt kerültek kiosztásra ezúttal a tejtermékek.